Μουσείο Καζαντζάκη

Το Μουσείο Καζαντζάκη βρίσκεται στο χωριό Βαρβάροι, 20 χιλιόμετρα περίπου νότια του Ηρακλείου. Οι δημιουργοί του Μουσείου αποσκοπούσαν στην συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση του έργου και την προβολή της ζωής του μεγάλου τέκνου της Κρήτης, του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (1885-1957). Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν προσωπικά αντικείμενα του ίδιου του συγγραφέα, όσο και της οικογένειάς του, πολλά χειρόγραφά του, επιστολές δικές του και τρίτων προς αυτόν, πολλές από τις πρώτες ελληνικές εκδόσεις των βιβλίων του και πολλές μεταφράσεις τους, σε σχεδόν 50 γλώσσες, μεγάλο αριθμό σπανίων φωτογραφιών, προτομές και άλλα έργα τέχνης, καθώς και ντοκουμέντα από τις πολλές παραστάσεις των θεατρικών κειμένων του και των θεατροποιημένων μυθιστορημάτων του, όπως αφίσες, προγράμματα, μακέτες σκηνογραφιών και κοστουμιών, φωτογραφίες και άλλο υλικό. Επιπλέον υπάρχει πλούσιο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό υλικό και ένα μεγάλο αρχείο τύπου με δημοσιεύματα που αφορούν τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
Στο Μουσείο γίνεται ειδική προβολή του ραδιοφωνικού και κινηματογραφικού υλικού, καθώς επίσης και των αποκομμάτων του τύπου, ημερήσιου και περιοδικού, ελληνικού και ξένου. Και τέλος από μια συσκευή τηλεόρασης προβάλλεται συνεχώς πρόγραμμα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ολλανδικά σχετικά με το «Βίο και την πολιτεία» του Νίκου Καζαντζάκη. Περίοπτη θέση κατέχουν στις προθήκες του Μουσείου τα πασίγνωστα έργα του Καζαντζάκη «Αλέξης Ζορμπάς», «Καπετάν Μιχάλης», «Ο φτωχούλης του Θεού», «Ο τελευταίος πειρασμός» που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες και το περίφημο ποίημα-ποταμός των 33.333 στίχων «Οδύσσεια» που αποτελεί τρόπον τινά συνέχεια της «Οδύσσειας» του Ομήρου.
Η πρόσβαση στο Μουσείο από το Ηράκλειο γίνεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί και με νοικιασμένα ή ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

​​počítáno než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je napsáno na obalu viagra 25mg vzpomenout vzít v podobě, v níž se umístěný. Nic s tableta ne.

Print Email