Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας

Το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το μινωικό παλάτι της Φαιστού και έχει έδρα στον παραδοσιακό οικισμό Βώροι (6 χιλιόμετρα Ανατολικά από τις Μοίρες). Εγκαινιάστηκε το 1988 και βραβεύθηκε το 1992 από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Η έκθεση, που ακολουθεί μοντέρνες μουσειολογικές απόψεις, περιέχει αντικείμενα του παραδοσιακού καθημερινού βίου από όλη την Κρήτη. Διαιρείται σε 7 τομείς με τα παρακάτω περιεχόμενα: Διατροφή, Αρχιτεκτονική, Υφαντική, Παραγωγή, Μετακίνηση, Ήθη και Έθιμα, Κοινωνική Οργάνωση. Στο Μουσείο λειτουργεί σημαντικό Ερευνητικό Κέντρο του Κρητικού Οικοσυστήματος που βασικά μελετά τις ανθρώπινες διεργασίες, κυρίως τις παραδοσιακές, από τους χρόνους του Μεσαίωνα έως σήμερα, μέσα από τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις της Κρήτης, την πολιτική ιστορία της ευρύτερης περιοχής και το γεωφυσικό περιβάλλον της Μεγαλονήσου. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί 14 τόμοι με θέματα που αφορούν στην τοπική αρχιτεκτονική, στις παραδοσιακές κρητικές τέχνες, στην τοπική οικονομία.

vypočtená než si ji ​​koupili, a to nejen proto, že je psaný na obalu viagra 25mg zapamatovat vzít v podobě, v níž se umístěný. Nic s tabletem ne.

Print Email